Als je lid wordt van Wielervereniging ‘Uden’ moet je een basislidmaatschap aanvragen bij de KNWU. Mocht je wedstrijden willen fietsen dan moet je een licentie aanvragen. Alleen met een licentie ben je verzekerd tegen schade en aansprakelijkheid bij ongevallen tijdens trainingen en (club)wedstrijden.

REKENINGRIJDEN
Het rekeningrijden wordt ingevoerd voor alle soorten wedstrijden in alle sporttakken. Per deelnemer is de organisator een afdracht verschuldigd aan de KNWU.
De hoogte van dit bedrag is categorie-afhankelijk.
Jeugd en nieuwelingen gratis
Junioren € 2,00
Amateurs, Sportklasse, Beloften en Elite € 5,00

BASISLIDMAATSCHAP
Met ingang van 2011 moeten alle leden van een KNWU–vereniging een basislidmaatschap van de KNWU hebben. Onder leden wordt verstaan: iedereen die deelneemt of mee werkt aan activiteiten en/of werkzaamheden gerelateerd aan KNWU activiteiten/licentiehouders. Via het basislidmaatschap ben je namelijk verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Persoonlijke Ongevallen (PO) en rechtsbijstand. De aanmelding van de basislidmaatschappen loopt via de vereniging. De kosten van het basislidmaatschap van 5 euro worden rechtstreeks met de verenigingen verrekend. Het basislidmaatschap is geen licentie! Ieder basislid ontvang een apart pasje.