Je mag in het jaar dat je 8 jaar wordt, deelnemen aan wedstrijden. Je behoeft niet te wachten tot je achtste verjaardag, maar het kan al op Nieuwjaarsdag ingaan.

Als je wilt gaan wielrennen, moet er het een en ander worden geregeld. Je meldt je aan bij een wielerclub en je club meldt je dan aan bij de KNWU voor de aanvraag van een licentie. Een licentie is een kaartje (het lijkt op een bankpasje) waarop onder andere je pasfoto staat en waarop jijzelf je handtekening moet zetten.
Als je zo’n licentie eenmaal hebt, mag je aan wedstrijden meedoen. Dit pasje moet je altijd mee naar de wedstrijden nemen. Je moet deze namelijk laten zien als je het rugnummer af gaat halen. V

Contributie
De contributie voor jeugdleden bedraagt € 55,00 per jaar (2014).
Daarbij komen dan nog de kosten voor een licentie, een soort verzekeringsbewijs van de KNWU. Deze is voor het jaar 2014 vastgesteld op € 35,00.
Vanaf het jaar dat je junior (-dame) bent (het jaar waarin je 17 wordt) betaal je de contributie voor senioren, € 70,00 (2014).

Wielerkleding
Alle leden fietsen in clubkleding met daarop de namen van de sponsors. In het eerste jaar dat je lid bent krijg je als jeugdlid een setje wielerkleding in bruikleen. en betaal je 45 euro borg. Als je stopt krijg je die borg terug, mits de kleding in goede staat verkeerd en het pakket compleet is.
Als je geen licentie hebt kom je in aanmerking voor een kledingpakket A. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen €25,00.
Als je wedstrijden gaat (met een licentie) rijden kom je in aanmerking voor het uitgebreidere kledingspakket. De kosten hiervoor bedragen €35,00 per jaar.

Licentie aanvragen
Als je lid wordt van Wielervereniging ‘Uden’ moet je ook een licentie kopen bij de KNWU. Alleen met een licentie of clubcard ben je verzekerd tegen schade en aansprakelijkheid bij ongevallen tijdens trainingen en (club)wedstrijden.
Als je een licentie aan wilt vragen, kun je dit doorgeven aan onze secretaris, Cora Fransen,
tel. e-mail: infowvuden@gmail.com
Zij meldt je dan aan bij de KNWU, die je dan inlogcodes mailt, waarmee je zelf de verdere aanvraag op de website kunt regelen.

Rekeningrijden
Het rekeningrijden wordt ingevoerd voor alle soorten wedstrijden in alle sporttakken. Per deelnemer is de organisator een afdracht verschuldigd aan de KNWU.
De hoogte van dit bedrag is categorie-afhankelijk.
Jeugd en nieuwelingen gratis
Junioren € 2,00
Amateurs, Sportklasse, Beloften en Elite € 5,00

Basislidmaatschap
Met ingang van 2011 moeten alle leden van een KNWU–vereniging een basislidmaatschap van de KNWU hebben. Onder leden wordt verstaan: iedereen die deelneemt of mee werkt aan activiteiten en/of werkzaamheden gerelateerd aan KNWU activiteiten/licentiehouders. Via het basislidmaatschap ben je namelijk verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Persoonlijke Ongevallen (PO) en rechtsbijstand. De aanmelding van de basislidmaatschappen loopt via de vereniging. De kosten van het basislidmaatschap ad € 5,00 worden rechtstreeks met de verenigingen verrekend. Het basislidmaatschap is geen licentie! Ieder basislid ontvang een apart pasje.

Transponder
Elke licentiehouder dient een eigen transponder aan te schaffen. Deze kan tegelijk met je licentie worden aangevraagd. Je kunt kiezen voor koop dan kost dat in een keer € 85,00. Kies je voor huur dan kost de transponder het eerste jaar € 35,00 en dan de jaren erop € 25,00. Er zit bij koop 2 jaar garantie op de transponder. Bij huur heb je altijd garantie.
De transponder gaat ongeveer 3 tot 5 jaar mee.

Wil je meer informatie over het lidmaatschap bij de Wielervereniging Uden of wil je een keer mee komen trainen, dan kun je contact opnemen met Vacant

Klik hier voor het aanmeldformulier