Wedstrijd reglement jeugd:

Aan het begin van elk seizoen wordt op de website een overzicht geplaatst met wedstrijden die binnen ons district worden gehouden of in een naastliggend district liggen. Je kunt hierin een keuze maken.
Alle informatie over de meest voorkomende wedstrijden kun je ook terug vinden op de website van www.wvuden.net.
Het de bedoeling dat je zelf de inschrijving regelt. Dit doe je bij je eigen inloggedeelte van de KNWU site. Mocht je hulp nodig hebben bij het inschrijven dan kun je hulp vragen van de Mieke Kanters.
Tevens is op de website van www.knwu.nl alle informatie over wedstrijden terug te vinden.
De starttijd van categorie 1 staat altijd aangegeven. Deelnemers in categorie 1 t/m 4 worden, vanaf 1 uur voor aanvang van de wedstrijd in categorie 1, in de gelegenheid gesteld om in te rijden en het parcours te verkennen. Het parcours is dan voor het verkeer afgesloten. Deelnemers in categorieën 5 t/m 7 kunnen ook het parcours verkennen in de pauze na categorie 4, dit is ongeveer 1,5 uur na de starttijd van categorie 1 .
Bij een redelijke temperatuur is het prettig om de wedstrijden in een korte broek te rijden.

Omdat er vanaf dit seizoen zelf wordt ingeschreven betekent dit ook dat je zelf je rugnummer ophaalt.
Vergeet daarom nooit je licentie. Deze lever je in als je je rugnummer ophaalt. Bij het inleveren van je rugnummer krijg je de licentie weer terug.

Het rugnummer moet opgespeld worden aan de zijde waar de jurywagen zich die dag bevindt.
Vanaf 2009 is er tijdens elke wedstrijd verzetscontrole. Zorg dat je op tijd bent om je verzet te laten controleren. Na de controle van het verzet kom je in een zone die afgezet is en waar je niet meer uit mag. Je krijgt vervolgens van de jury te horen wanneer je richting de startstreep kunt gaan.
Je wordt door middel van loting opgeroepen en mag jij je opstellen op de startstreep.
In categorieën 1 t/m 4 mag je bij pech, lekke band of valpartij opgelopen tijdens de wedstrijd buiten mededinging meedoen aan de wedstrijd van de volgende categorie. Bij pech, lekke band of valpartij moet jij je wel afmelden bij de jurywagen.
In categorie 5 t/m 7 bestaat de mogelijk om bij pech een wiel te wisselen. Dit is toegestaan tot de laatste 5 km van de wedstrijd, op een door de jury aangegeven materiaal post. Je krijgt hiervoor dan een ronde vergoeding.
Tijdens en na de wedstrijd wordt er meestal door de speaker omgeroepen hoeveel eindprijzen er per categorie zijn. Dit is per categorie en per wedstrijd verschillend. Ook de prijsuitreiking is per wedstrijd anders. De eerste drie moeten altijd na de wedstrijd voor de huldiging naar de jurywagen.
Voor de ouders/begeleiders is het handig om enkele klapstoeltjes mee te nemen en eventueel een koelbox met eten en drinken, want er is niet altijd een eet of drinkgelegenheid aanwezig. Na afloop van jouw wedstrijd is het aan te bevelen je om te kleden en natte, bezwete kleding te verschonen. Wasgelegenheid is niet altijd aanwezig. Dus neem zelf ook wat water mee om je eventueel een beetje mee te wassen.
Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, kun je terecht bij de trainers en begeleiders.

Bij verhindering of ziekte ben je verplicht je zo spoedig mogelijk per mail bij het secretariaat van de betreffende organiserende vereniging af te melden. De juiste informatie vindt je weer op je eigen inlogsite van de KNWU.